ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Σχολικό Συγκρότημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του σχεδίου δράσης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» καθώς και άλλων δραστηριοτήτων του σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Λυκείων των Καλαβρύτων (Επαγγελματικού και Γενικού) και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Καλαβρύτων. 

Το Πρόγραμμα Μια Νέα  Αρχή στα ΕΠΑΛ περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:

-Το θεσμό του Συμβούλου – Καθηγητή για τους μαθητές της Α’ τάξης

– Παρουσία ψυχολόγου στο ΕΠΑΛ 

– Σχέδια Δράσης

– Εναλλακτική Ενισχυτική Διδασκαλία

– Δικτύωση Σχολείων

Το Σχέδιο Δράσης του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων είχε θέμα «Φτιάχνω το ΕΠΑΛ που ονειρεύομαι» και οι δράσεις του περιελάμβαναν:

  1. Ομορφαίνω το σχολείο μου. Σε αυτή τη δράση τα παιδιά έκαναν ενέργειες βελτίωσης του σχολικού χώρου ώστε να γίνει πιο όμορφος και πιο ασφαλής

  1. Δημιουργία Εικονικής Επιχείρησης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση – «Οινοποιείο». Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών προβληματίστηκαν στο πώς ξεκινά μια επιχείρηση, πώς βρίσκει τις πρώτες ύλες, πώς διοχετεύει το προϊόν στην αγορά και πώς το διαφημίζει. 

3.Κατασκευή ιστοσελίδας για την ενημέρωση μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων αλλά και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με θέματα που αφορούν το σχολείο.

4.Κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού.  Τα παιδιά συναρμολόγησαν το σταθμό, βοήθησαν στην κατασκευή του πλέγματος προστασίας και έμαθαν τη λειτουργία των μετεωρολογικών      σταθμών και τα φυσικά μεγέθη για τα οποία συλλέγουμε πληροφορίες από ένα σταθμό.

Η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.