Ανακοίνωση για το πρώτο κουδούνι

Ανακοίνωση για το πρώτο κουδούνι

Για το Σχολικό Συγκρότημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» το  κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 10.00 το πρωί. Το πρόγραμμα της Δευτέρας θα περιλαμβάνει:

  • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον Covid-19
  • Αγιασμός
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας
  • Παραλαβή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς

Ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο με την παρουσία των ιερέων, των διευθυντών, όσων εκ των εκπαιδευτικών δεν θα είναι στις αίθουσες και εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής. Στη συνέχεια οι ιερείς θα περάσουν από τις αίθουσες διδασκαλίας όπου θα βρίσκονται οι μαθητές.

Σχετικά με  το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προφύλαξης κατά του covid-19, θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:
1. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές θα πρέπει τη Δευτέρα να προσκομίσουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (μέσα στο τελευταίο εξάμηνο) ή βεβαίωση self-test. Ειδικότερα, η διάθεση δωρεάν self testς από τα φαρμακεία στους μαθητές όλων των βαθμίδων θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή (εφεξής η διάθεση θα γίνεται από τα φαρμακεία κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες). Κάθε μαθητής θα προμηθευτεί έξι δωρεάν self tests  με τα οποία θα καλύπτει τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου). Την πρώτη εβδομάδα οι μαθητές θα προσκομίσουν την πρώτη βεβαίωση self-test τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και την επόμενη βεβαίωση την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Από την ακόλουθη εβδομάδα οι βεβαιώσεις θα προσκομίζονται υποχρεωτικά κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Τα self-test πρέπει να διενεργούνται εντός του προηγούμενου 24ώρου. Σημειώνεται ότι δεν έχουν υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης self-test οι εμβολιασμένοι μαθητές καθώς και όσοι διαθέτουν βεβαίωση νόσησης και γι’ αυτό δεν έχουν δικαίωμα και στη δωρεάν διάθεση.

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις αίθουσες, σε όλους τους κλειστούς χώρους του σχολείου και σε εξωτερικούς αν υπάρχει συνωστισμός. Μαθητές που δεν φορούν μάσκα δε θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα θα παίρνουν απουσία και θα παραμένουν σε ειδικό χώρο από τη στιγμή της ειδοποίησης των γονέων και μέχρι αυτοί να τους παραλάβουν. Επίσης η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όσους προσέρχονται στο σχολικό χώρο.
  2. Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά (ιατρική γνωμάτευση από ειδικευμένο γιατρό) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,
    β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους

4.Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και κατά τη διάρκεια της μετακίνησης των μαθητών όταν αυτή πραγματοποιείται με ΤΑΞΙ ή με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο σχολείο  και παρακαλούμε για τη συμβολή σας στην τήρηση των όσων προβλέπει η σχετική νομοθεσία προς αποφυγή άσκοπων παρεξηγήσεων, εντάσεων ή προστριβών.

Σχολικό συγκρότημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων

«ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ»

Γυμνάσιο-Γενικό και Επαγγελματικό Λύκεια Καλαβρύτων