Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Το νερό”

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Το νερό”

Η φετινή σχολική χρονιά προχωράει με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα. Αυτή η λειτουργία του σχολείου έχει ανατρέψει την καθημερινότητα και τον προγραμματισμό μας, όπου με μεγάλη προσπάθεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, προσπαθούμε να τη στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Οι ανατροπές αυτές επηρέασαν και τις παράλληλες δραστηριότητες-προγράμματα που κάθε χρόνο υλοποιούνταν στο σχολείο. Μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις και από τον Ιανουάριο η καθηγήτρια πληροφορικής του ΓΕ.Λ. Καλαβρύτων Βίκυ Κόλλια, έχει δημιουργήσει,  μαζί με μερικούς μαθητές, μια φωτογραφική ομάδα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζονται στην ομάδα σημαντικοί φωτογράφοι και δίνεται ένα φωτογραφικό θέμα. Οι μαθητές δοκιμάζουν τις καλλιτεχνικές ικανότητές τους στη φωτογραφία, και μπορούν να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στην ψηφιακή έκθεση στο παρακάτω link:

https://padlet.com/vickykollia/392svzdw5mpb5o3p

Τα πρώτα αποτέλεσμα μέχρι τώρα; Απλά εκπληκτικά!! Απολαύστε τα.

Το μέλλον της προσπάθειας; Ελπιδοφόρο. Σιγά-σιγά όλο και περισσότερες-οι μαθήτριες –τές του σχολείου μας συμμετέχουν και δοκιμάζουν να αναδείξουν κρυμμένες δεξιότητές τους.  Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να προκηρυχθεί διαγωνισμός φωτογραφίας.

Προκήρυξη διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο

“Το νερό”

Το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων στο πλαίσιο της ιδιάζουσας κατάστασης λειτουργίας λόγω της πανδημίας και της αδυναμίας υλοποίησης  προγραμμάτων  σχολικών δραστηριοτήτων,  προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο “Το νερό”. Οι φωτογραφίες όσων συμμετέχουν στο διαγωνισμό μπορούν να απεικονίζουν τόπους και ανθρώπους με ιδέες που σχετίζονται με το θέμα του νερού σε όλες του τις μορφές.

Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό.

  1. Ο διαγωνισμός είναι ατομικός και ανοικτός σε όλες και όλους τις-τους φοιτούσες-ντες μαθήτριες-τές του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων το σχολικό έτος 2020-2021
  2. Διάρκεια διαγωνισμού από 22-3-2021 έως 28-5-2021
  3. Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες.
  4. Για κάθε συμμετοχή ο μέγιστος αριθμός φωτογραφιών που μπορούν υποβληθούν είναι από  1 έως 5.
  5. Με την συμμετοχή του η-ο μαθήτρια-της πιστοποιεί ότι το φωτογραφικό υλικό είναι δικό του, ενώ για φωτογραφίες του παρουσιάζουν πρόσωπα, δηλώνει και αποδέχεται ότι υπάρχει η συναίνεση όσων αποικονίζονται σε αυτές. Το ΓΕ.Λ. Καλαβρύτων δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση καταγγελίας.
  6. Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση lyk-kala@sch.gr με την ένδειξη «Διαγωνισμός φωτογραφίας», μέχρι την 28η Μαΐου 2021. Στις φωτογραφίες πρέπει να αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου και ο τίτλος της φωτογραφίας.
  7. Οι ενδιαφερόμενες-οι μπορούν να υποβάλουν τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στο υπεύθυνη του διαγωνισμού, καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου μας κα Βίκυ Κόλλια, στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.
  8. Όσες και όσοι πάρουν μέρος στη φωτογράφηση, παρακαλούνται να λάβουν υπόψη τους ότι: οι λήψεις των φωτογραφιών θα πρέπει να είναι στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση ώστε, όταν παρουσιαστούν σε έντυπη μορφή, να διαθέτουν την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια. Μέγεθος φωτογραφιών 30Χ40 cm και ανάλυση στα 200 dpi σε συμπίεση jpg.
  9. Η ψηφιακή παρέμβαση στις φωτογραφίες επιτρέπεται μόνο για μικρή διόρθωση φωτισμού και χρώματος. Δεν επιτρέπεται η ψηφιακή επεξεργασία που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας.
  10. Το βραβείο για την νικήτρια-τον νικητή του διαγωνισμού είναι μια φωτογραφική μηχανή  Canon PowerShot SX430 IS αξίας 200 € ενώ όλες-οι οι συμμετέχουσες-ντες θα πάρουν Έπαινο Συμμετοχής με την εκτύπωση της καλύτερης φωτογραφίας τους. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 18η Ιουνίου 2021 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου https://kalavryta-highschools.gr/gel/  Στη συνέχεια και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν θα πραγματοποιηθεί έκθεση, με ευθύνη και έξοδα του σχολείου, όλων των φωτογραφιών που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, στο χώρο του σχολείου και παράλληλα τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων. Η ημερομηνία της εκδήλωσης θα καθοριστεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
  11. Το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να αξιοποιήσει για τις ανάγκες επικοινωνίας του, με όποια περαιτέρω επεξεργασία κριθεί αναγκαία, κάθε μία από τις φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
  12. Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από: α) Κόλλια Βασιλική, καθηγήτρια πληροφορικής του ΓΕΛ Καλαβρύτων, β) Δαουλτζή Κωνσταντίνο, συνταξιούχο καθηγητή αγγλικής γλώσσας και απόφοιτο του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων Τ.Ε.Ι Αθήνας, γ) Παπαγεωργίου Θεοφάνη, φωτογράφο.

Ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Καλαβρύτων

Βασίλειος Νικ. Σπανός