Ενημέρωση γονέων για μαθητές Α’ και Β’ τάξεων

Ενημέρωση γονέων για μαθητές Α’ και Β’ τάξεων

Αγαπητές–τοί γονείς

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιστρέφουν και οι μαθήτριες–τές των Α’ και Β’ τάξεων μετά από τη δίμηνη σχεδόν φυσική απουσία από το σχολείο. Η επιστροφή θα γένει μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, δηλαδή στις 12 Ιουνίου 2020.

Όπως έχετε αντιληφθεί όμως τα πράγματα δεν θα είναι ίδια. Όπως δηλαδή τα γνωρίζαμε πριν την πανδημία. Και οι αλλαγές αυτές  δεν συμβαίνουν  μόνο στο σχολείο αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Αναλυτικά θα δοθούν οδηγίες τη Δευτέρα,αλλά σε πρώτο επίπεδο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  1. Για την ερχόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευήθα έρχονται στο σχολείο μόνο οι μαθήτριες-τές της Α’ τάξης από Αγγελοπούλου Ελένη έως Μουτσάι  Ρέιντι και της Β’ τάξης από  Αντωνοπούλου Μαρία έως Μέρμηγκα  Νικολίτσα. Την Τρίτη και Πέμπτη θα έρχονται στο σχολείο μόνο οι μαθήτριες-τές   της Α’ τάξης  από Νικολάου Λήδα έως Φερλελής  Αργύρης και της Β’ τάξης από Μιχαλόπουλος  Αλέξιος έως Χαλμούκης Άγγελος. Το πρόγραμμα θα εναλλάσσεται δηλαδή οι μαθήτριες-τές που προσήλθαν την πρώτη βδομάδα για τρεις μέρες την επόμενη θα έρθουν τις δύο και αντιστοίχως.
  2. Τα παιδία θα πρέπει να έχουν μελετήσει «πολύ σχολαστικά» τις οδηγίες για την επιστροφή, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.
  3. Το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχαμε πριν κλείσουμε με μόνη διαφορά στα διαλείμματα. Θα υπάρχουν 3 διαλείμματα των 15. Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται «πολύ ευλαβικά» και δεν θα υπάρχουν «κενές» ώρες.
  4. Το κυλικείο δεν θα λειτουργεί. Κατά συνέπεια τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ό,τι πιθανώς χρειαστούν για φαγητό ή να πιούν.
  5. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική για τους οδηγούς κατά την μεταφορά στα λεωφορεία ή ταξί.
  6. Απολυμαντικά και ζητήματα σχετικά με τον καθαρισμό έχουν προβλεφθεί.
  7. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παράθυρα θα είναι ανοικτά. Έτσι τα παιδιά θα πρέπει να είναι ντυμένα κατάλληλα, γιατί αυτήν την εποχή ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες κάνει κρύο και μετά ζέστη.
  8. Οι μαθητές μπορούν να προσέρχονται καθυστερημένοι μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο αν τα φέρετε εσείς οι ίδιοι. Επίσης δεν μπορούν να φύγουν από το σχολείο μόνα τους παρά μόνο να τα παραλάβετε εσείς οι ίδιοι επίσης.
  9. Σε περίπτωση που το παιδί ή κάποιος από την οικογένεια παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα κλπ) δεν έρχεται στο σχολείο και ταυτόχρονα μιλάτε υποχρεωτικά με γιατρό από το νοσοκομείο Καλαβρύτων.
  10. Οι μαθητές που μετακινούνται με ταξί ή με το λεωφορείο πρέπει να παραμένουν στο σχολείο μέχρι την μεσημεριανή αναχώρηση αυτών, ακόμα κι αν έχουν σχολάσει νωρίτερα.

 

 

Ενημερώστε τα παιδιά σας ότι οι βασικοί κανόνες με τους οποίους ξεκινάμε, είναι δύο:

  • Πάντα κρατάμε τις αποστάσεις από όλους, 1.5 έως 2 μέτρα τουλάχιστον («Μακριά και αγαπημένοι» έλεγαν οι παλιοί) και
  • Φροντίζουμε να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, επειδή «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» συμπληρώνοντας την άλλη μισή που έχουμε.

Είναι αντιληπτό από όλους μας ότι τη Δευτέρα δεν θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» ούτε θα προσπαθήσουμε, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον,  να θυμηθούμε τα παλιά. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει με μεγαλύτερη σιγουριά για όλους σύντομα.   Έτσι   επιστρέφουμε και προσέχουμε.

Τέλος επισημαίνουμε  ότι για όσες-ους μαθήτριες-τές  στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνια νοσήματα κλπ.) το Υπουργείο  Παιδείας δίνει τη δυνατότητα με  υπεύθυνη δήλωση των γονέων και κηδεμόνων να απέχουν από τα μαθήματα μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Αυτή την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτουμε, μπορείτε να την στείλετε υπογεγραμμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου lyk-kala@sch.gr ή lyk.kal@gmail.com , στο fax 2692024381 ή να το προσκομίσετε οι ίδιοι στο σχολείο.

Η δήλωση ( ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ μη παρακολούθησης)  που θα προσκομίσετε έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, εάν ωστόσο εκλείψουν οι λόγοι που αναφέρονται σ αυτήν, μπορεί να ανακληθεί με άλλη, όχι όμως καταχρηστικά.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας https://kalavryta-highschools.gr/gel/ υπάρχουν αναρτημένες όλες οι οδηγίες και οι συμβουλές  που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ, καθώς και όλες οι ανακοινώσεις του σχολείου μας από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις.