Οδηγίες για την επιστροφή των μαθητών της Γ’ τάξης

Οδηγίες για την επιστροφή των μαθητών της Γ’ τάξης

Αγαπητές μαθήτριες-αγαπητοί μαθητές της Γ΄ τάξης

τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 δίνουμε πάλι ραντεβού στον ίδιο χώρο (στο σχολείο μας) και  την ίδια ώρα (08:00 κουδούνι) μετά από δύο μήνες απουσίας. Όπως έχετε αντιληφθεί όμως τα πράγματα δεν θα είναι ίδια. Όπως δηλαδή τα γνωρίζαμε πριν την πανδημία. Και οι αλλαγές αυτές  δεν συμβαίνουν  μόνο στο σχολείο αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Αναλυτικά θα τα πούμε τη Δευτέρα λοιπόν, αλλά σε πρώτο επίπεδο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  1. Για την ερχόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή θα έρχονται στο σχολείο μόνο οι μαθήτριες-τές της Ομάδας  προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Την Τρίτη και Πέμπτη θα έρχονται στο σχολείο μόνο οι μαθήτριες-τές  της Ομάδας  προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και της Ομάδας  προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και  Πληροφορικής.
  2. Μέχρι την Πέμπτη και μόνο με φυσική παρουσία θα πρέπει να ελέγξετε υποχρεωτικά την αίτησή σας για τις πανελλαδικές, να υπογράψετε σε αυτήν και να πάρετε αντίγραφό της.
  3. Θα πρέπει να έχετε μελετήσει «πολύ σχολαστικά» τις οδηγίες για την επιστροφή μας που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.
  4. Το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχαμε πριν κλείσουμε με μόνη διαφορά στα διαλείμματα. θα υπάρχουν 2 ή 3 διαλείμματα των 15 ή 10 λεπτών αντί των 5 ή 6  10 ή 5 λεπτών. Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται «πολύ ευλαβικά» και δεν θα υπάρχουν «κενές» ώρες.
  5. Το κυλικείο δεν θα λειτουργεί. Κατά συνέπεια φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας ότι πιθανό χρειαστούμε για να φάμε ή να πιούμε.
  6. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική για τους οδηγούς κατά την μεταφορά (λεωφορεία ή ταξί). Απολυμαντικά και ζητήματα σχετικά με τον καθαρισμό έχουν προβλεφθεί.
  7. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παράθυρα θα είναι ανοικτά. Έτσι ερχόμαστε ντυμένοι κατάλληλα (μέθοδος κρεμμύδι), γιατί αυτήν την εποχή ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες κάνει κρύο και μετά ζέστη.

Περισσότερες λεπτομέρειες  θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε τη Δευτέρα. Οι βασικοί κανόνες με τους οποίους ξεκινάμε, είναι δύο:

  • Πάντα κρατάμε τις αποστάσεις από όλους («Μακριά και αγαπημένοι» έλεγαν οι παλιοί) και
  • Φροντίζουμε να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας  επειδή «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» συμπληρώνοντας  την άλλη μισή που έχουμε.

Είναι αντιληπτό από όλους μας ότι τη Δευτέρα δεν θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» ούτε θα προσπαθήσουμε, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον,  να θυμηθούμε τα παλιά. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει με μεγαλύτερη σιγουριά για όλους σύντομα.  Όμως εσείς έχετε να δώσετε μια σημαντική «μάχη», τις πανελλαδικές εξετάσεις και αυτό, πρέπει να το διασφαλίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Έτσι

επιστρέφουμε και προσέχουμε.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο lyk-kala@sch.gr.

Σας περιμένουμε και Καλή αντάμωση

Ο Διευθυντής

Βασίλειος Νικ. Σπανός