Συμμετοχή στα διαδικτυακά μαθήματα-Υποστηρίξτε την προσπάθεια των καθηγητριών-των σας να σας βοηθήσουν

Συμμετοχή στα διαδικτυακά μαθήματα-Υποστηρίξτε την προσπάθεια των καθηγητριών-των σας να σας βοηθήσουν

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων

Αγαπητοί γονείς

 

όπως ήδη έχουμε αντιληφθεί όλοι μας πλέον, η «καραμπίνα» όπως είπε η γλυκιά μικρή Κυπριωτοπούλα Μαρία (διαβάζετε καραντίνα όπου καραμπίνα), θα γίνει το πρώτο και άμεσο φάρμακο κατά του εχθρού μας, του κορονοϊού. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως χρονική διάρκεια απουσίας από τα σχολικά μας καθήκοντα, θα είναι μεγαλύτερη.

Αφού λοιπόν εξασφαλίσουμε το βασικό αγαθό μας, την υγεία μας, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να διασφαλίσουμε μια ικανοποιητική καθημερινή επικοινωνία και μια περισσότερο ικανοποιητική καθημερινή επαφή μάθησης μέσω της τηλεκπαίδευσης, σε συνέχεια του μέχρι τώρα έργου που μαζί έχουμε κάνει στο σχολείο. Η απουσία υποχρεωτικότητας αυτής της επικοινωνίας και επαφής (τουλάχιστον μέχρι τώρα) από την πλευρά του Υπουργείου, ίσως να είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταδειχτεί και να καταγραφεί η πραγματική υπευθυνότητα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Και να καταρριφθούν αρκετοί μύθοι που κατατρύχουν δεκαετίες τώρα όλες τις προσπάθειες για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σχολείο που θα παρέχει αγωγή και εκπαίδευση.

Έτσι λοιπόν, μετά την πολύ σημαντική προσπάθεια των πρώτων δύο εβδομάδων του σχολείου μας, στην οποία πρωτοστάτησαν οι καθηγήτριες-τές του σχολείου μας αλλά και πολλοί από εσάς, θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας αφενός και να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως αφετέρου. Όσο αφορά το πρώτο, την εντατικοποίηση, ήδη από σήμερα υλοποιούμε εβδομαδιαίο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για την Γ’ τάξη και σχεδιάζουμε μέσα στην εβδομάδα να υλοποιήσουμε πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα και για τις Α’ και Β’ τάξεις. Μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος  για τις Α’ και Β’ τάξεις, πραγματοποιούνται καθημερινά μαθήματα μετά από επικοινωνία των συναδέλφων μαζί σας. Για το δεύτερο σκέλος της συμμετοχής όλων, θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ευθύνη των μαθητών, και αφορά την υπευθυνότητα που προαναφέραμε και θα πρέπει να δείξετε σαν αρετή που έχετε κατακτήσει σε μεγάλο βαθμό με τη βοήθεια της οικογένειάς σας αρχικά και των σχολείων σας στη συνέχεια. Αυτό σημαίνει την ανελλιπή συμμετοχή σας στα ηλεκτρονικά καλέσματα των καθηγητών σας. Στην ηλεκτρονική τάξη μπορούν να συμμετέχουν όλοι ακόμα και αυτές-τοί που στο σχολείο απουσίαζαν όταν ήταν λίγο άρρωστοι. Κανείς δεν έχει λόγο να απουσιάζει.  Το δεύτερο αφορά τους γονείς, που σε αυτές τις δύσκολες ώρες που όλοι βιώνουμε και λόγω της δυνατότητας να έχουν φυσική επαφή με τα παιδιά τους, θα πρέπει να συζητήσουν για την ανάγκη να διασφαλιστεί η έστω και με αυτόν τον πρωτόγνωρο-πρωτότυπο τρόπο, διδακτική πράξη που μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2020 κάναμε στις αίθουσες του σχολείου μας. Τέλος παρακαλούνται οι γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σε αυτήν την προσπάθεια να στείλουν με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου, αναγράφοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν (μέχρι το μεσημέρι στις 14:00 της 1ης Απριλίου 2020). Εφόσον υπάρχουν θα καταγραφούν και θα καταβάλουμε προσπάθεια να λυθούν σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Αχαΐας και τους φορείς του Δήμου, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όταν η «υγειονομική κρίση» περάσει, γιατί θα περάσει, θα συναντήσουμε ένα διαφορετικό σκηνικό που θα έχει διαμορφωθεί. Τότε θα προκύψει ανάγκη να έχουμε διαμορφώσει όλοι προϋποθέσεις να συνεχίσουμε τη ζωή μας, αφού αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα έχουμε μπροστά μας. Και αυτό να είσαστε σίγουροι ότι θα μπορεί να γίνει πιο εύκολα αν ΟΛΟΙ διατηρήσουμε στενή επαφή με την πρότερη καθημερινότητά μας, μέσα στα πλαίσια των «απαγορεύσεων» που θα πρέπει να ακολουθούμε με προσοχή και σύνεση.

 

Με πολλές ευχές για υγεία και δύναμη σε όλους,

θα ήθελα να ευχηθώ και στις-ους συναδέλφους του σχολείου μας για τις καθημερινές τους πολύωρες προσπάθειες.

Ο Διευθυντής

Βασίλειος Νικ. Σπανός