Υποβολή αίτησης για τις Πανελλαδικές (αφορά τους μαθητές Γ’ τάξης και αποφοίτους προηγούμενων ετών)

Υποβολή αίτησης για τις Πανελλαδικές (αφορά τους μαθητές Γ’ τάξης και αποφοίτους προηγούμενων ετών)

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Αγαπητοί απόφοιτοι

ανακοινώθηκε σήμερα η προθεσμία και η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης- δήλωσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020. Οι αιτήσεις για τη φετεινή χρονιά γίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων είναι από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Για την έγκαιρη υποβολή προτείνουμε να ανοίξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο στο Υπουργείο Παιδείας,

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

να ενημερωθείτε για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε και να  προχωρήσετε στην υποβολή της όσο πιο σύντομα μπορείτε καθώς το διαδίκτυο είναι υπερφορτωμένο και δεν θα ήταν φρόνιμο να το αφήσετε για την τελευταία μέρα.

Την αίτηση που θα συμπληρώσετε θα την στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου

lyk-kala@sch.gr

για να καταχωρηθεί στην πλατφόρμα Myschool (οι αιτήσεις πρέπει να καταχωρηθούν μέχρι τις 9 Απριλίου 2020). Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία αυτή δεν αφορά απόφοιτους προηγούμενων ετών που επιθυμούν να υποβάλουν μηχανογραφικό με το 10%.

Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ το 2018 ή το 2019. Οι υποψήφιοι αυτοί θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με 4 επιστημονικά πεδία.
Οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν ΑίτησηΔήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Όσοι υποψήφιοι για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), άρα συμμετέχουν στη διαδικασία με βάση τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όσοι υποψήφιοι/ες συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Για βοήθεια μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου ή να επικοινωνείτε με τον Διευθυντή Βασίλειο Σπανό στο τηλέφωνο 6942943322.

 

Για το ΓΕΛ Καλαβρύτων

Ο Διευθυντής

Βασίλειος Νικ. Σπανός

Γ