Aιγυπτιακή κουζίνα: Τα υλικά.

Aιγυπτιακή κουζίνα: Τα υλικά.

Η βάση της διατροφής των Αιγυπτίων είναι ένα είδους ψωμιού το Aish (λέξη που σημαίνει ζωή).Το ρύζι στην αιγυπτιακή κουζίνα αποτελεί τη δεύτερη σε προτίμηση αμυλούχα τροφή μετά το ψωμί. Άλλο ένα υλικό που χρησιμοποιείται συχνά είναι το ταχίνι.
Οι Αιγύπτιοι προτιμούν τις έντονες γεύσεις. Θεωρούν ότι η καθημερινή χρήση του σκόρδου και του κρεμμυδιού βελτιώνει την υγεία τους. Τα ψάρια και τα κρέατα μαρινάρονται με βότανα, μπαχαρικά και αρωματικά αποκτώντας ιδιαίτερη γεύση.
Τα κρέατα είναι κυρίως μοσχάρι, αρνί και περιστέρι που συνοδεύονται από φασόλια, φάβα, σαλάτα, ρύζι και ζυμαρικά. Τα φρούτα των Αιγυπτίων – πεπόνια, σταφύλια, χουρμάδες, γκουάφα και μάνγκο  – έχουν μοναδική γεύση.  Από τα λαχανικά ξεχωρίζουν τα αγγουράκια, οι ντομάτες, τα κολοκυθάκια, οι μικρές μπάμιες, οι αγκινάρες και ο μαϊντανός. Όσον αφορά στα χορταρικά, το σημαντικότερο είναι ένα είδος μολόχας. Τα γλυκά τους παρασκευάζονται κυρίως με μέλι και σάμνα, εξαιρετικά αρωματικό και θρεπτικό βούτυρο γάλακτος.