Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Καλαβρύτων πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στο πλαίσιο της δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς στο χώρο του  Μουσείου φιλοξενείται μια σημαντική έκθεση αφιερωμένη στους Αχαιούς πολεμιστές του 1821,τη ζωή και τη δράση τους. Η συγκεκριμένη έκθεση θα είναι ανοιχτή έως το τέλος Δεκεμβρίου 2021.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καταρχήν περιηγήθηκαν στις φιλόξενες, ευρύχωρες αίθουσες του Μουσείου και είδαν από κοντά σπουδαία εκθέματα τις περιοχής των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής  της Αχαΐας τα οποία αφορούσαν στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο των πολιτών και καλύπτουν τη χρονική περίοδο από 3000πχ έως τον 4ο αιώνα μχ.

Στη συνέχεια είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βρεθούν στην αίθουσα της έκθεσης για τους Αχαιούς αγωνιστές του 1821 και να απολαύσουν μια εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τον κ. Μόσχο Ιωάννη, υπεύθυνο του αρχαιολογικού μουσείου  ο οποίος επιμελήθηκε  το σχεδιασμό και το στήσιμο της συγκεκριμένης έκθεσης. Ο κ. Μόσχος παρουσίασε τα εκθέματα στους μαθητές, μίλησε με σαφήνεια και γλαφυρότητα για ιστορικές προσωπικότητες του Αγώνα από την Αχαΐα ,όπως για τον Ανδρέα  Λόντο ,τον Σωτήρη Χαραλάμπη, τον Ανδρέα Καρατζά κ.α. ,παρουσίασε όπλα του Αγώνα και σπουδαία κείμενα από τις εθνοσυνελεύσεις  των Επαναστατημένων Ελλήνων, καθώς και ντόπιες φορεσιές. Δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές και κάλυψε οποιαδήποτε απορία τους.

Η εμπειρία ήταν πραγματικά ανεπανάληπτη, οι μαθητές στάθηκαν τυχεροί που ξεναγήθηκαν από αυτό τον σπουδαίο αρχαιολόγο και μελετητή. Το προσωπικό του μουσείου, ευγενικό και φιλόξενο, βοήθησε στην ολοκλήρωση της ξενάγησης.

Τους μαθητές συνόδευσαν η κ. Δεσποτοπούλου Κωνσταντίνα, η κ. Κάκου Κωνσταντίνα και η κ. Μπέλλου Κυριακή.