ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: “ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ”

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: “ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ”

Tο Σάββατο 9 Απριλίου 2022 οι εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος “ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ” (Γυμνάσιο-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Καλαβρύτων)παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου βιωματικό σεμινάριο με θέμα: “Από το σχολείο των δυσκολιών στο σχολείο των δυνατοτήτων”. Το σεμινάριο έγινε από ομάδα ψυχολόγων και αφορούσε την καταξιωτική προσέγγιση και τη μέθοδο της καταξιωτικής διερεύνησης. Η καταξιωτική προσέγγιση είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά τις διαφορές και τις δυσκολίες και να βρίσκουμε τρόπους να προχωράμε μπροστά παρά τις αντιξοότητες. Είναι μια μεθοδολογία που εστιάζει στα θετικά στοιχεία που υπάρχουν στους οργανισμούς και τις σχέσεις. Οι εκπαιδευόμενοι αντάλλαξαν συνεντεύξεις σε ζεύγη, δούλεψαν σε μικρές και μεγαλύτερες ομάδες και αντάλλαξαν εμπειρίες από τη δουλειά τους, σχεδιάζοντας ενεργητικά τη δράση τους.
Την ομάδα των εκπαιδευτών αποτελούσαν οι:
Σμάρω Μάρκου, κοινωνική λειτουργός-οικογενειακή θεραπεύτρια
Ιουλία Μπαλάσκα,συστημική ψυχοθεραπεύτρια
Άννα Σολωμού-Αγγελακοπούλου,Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια
Δημήτρης Δημητριάδης, ιατρός δημόσιας υγείας
Αναστασία Μπεντεβή, κοινωνιολόγος-σύμβουλος ψυχικής υγείας
Νάντια Νιώτη, ψυχολόγος-συστημική ψυχοθεραπεύτρια
Κων/να Ξιφαρά, ψυχολόγος υγείας-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια
Πηνελόπη Παπαδοπούλου, ψυχολόγος-συστημική ψυχοθεραπεύτρια

Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία και τη συμμετοχή της ,η σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης των σχολείων του συγκροτήματος, κ. Μόνικα Λίλλη.
Οι Εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές των σχολείων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και Πρόεδρο του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού, Διακονικού Κέντρου κ.κ. Ιερώνυμο καθώς και το Διευθυντη του Ιδρύματος π. Κων/νο Μητρόπουλο για την άψογη φιλοξενία των εκπαιδευτών του σεμιναρίου στο Καλλιμανοπούλειο