Το σχολείο

Η οργάνωση της λειτουργίας του ΓΕ.Λ. Καλαβρύτων “ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ” αποτελεί μέριμνα καταρχήν της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων. Η έγκαιρη στελέχωση του σχολείου με το έμψυχο δυναμικό του, είναι βασική προϋπόθεση για να εξελιχθεί ομαλά κάθε σχολική χρονιά (Διεύθυνση και Σύλλογος διδασκόντων).

Οι υποδομές επίσης αποτελούν σημαντική παράμετρο για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου. Η φροντίδα των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, είναι ευθύνη της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαβρύτων που χρηματοδοτείται από την πολιτεία. Οι κατασκευές και οι νέοι εξοπλισμοί γίνονται από την κεντρική κυβέρνηση μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου καθορίζεται με βάση υπουργικές αποφάσεις σε συνδιασμό με τις ανάγκες που προκύπτουν από τις τοπικές μεταφορές. Αρκετοί μαθητές μετακινούνται καθημερινά από και πρός χωριά του Δήμου Καλαβρύτων, χρησιμοποιώντας το Κ.Τ.Ε.Λ. ή μισθωμένα δρομολόγια ταξί.

Το ΓΕ.Λ. Καλαβρύτων διαχειρίζεται τη Βιβλιοθήκη του Σχολικού Συγκροτήματος. Πληροφορίες μπορείτε να δείτε και να κάνετε αναζήτηση στο αντίστοιχο link. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί σαν δανειστική και για τους δημότες της πόλης μας που είναι μέλη της. Σημαντικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια αποτελεί η στελέχωσή της με αποτέλεσμα πολλές φορές και για αρκετό διάστημα να μην λειτουργεί ή να υπολειτουργεί.

Τέλος η λειτουργία του σχολείου μας ορίζεται από το “Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής”που έχει συνταχθεί σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 10645/ΓΔ4, ΦΕΚ 120/23-01-2018, άρθρο 30, παρ.5, άρθρο 31. Στην σύνταξή του συμμετείχαν οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.