Ολυμπιακή Παιδεία

Ολυμπιακή Παιδεία

Με επιτυχία και καθολική συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» πραγματοποιήθηκε σε δύο πλαίσια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία-4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» με βασικό σύνθημα «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι»  από τις 22 έως 26 Απριλίου 2024.Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη του αθλητισμού, ως φορέας θεμελιωδών αξιών που αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο μείζονος σημασίας και αυτό τον καθιστά προνομιούχο μέσο κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής και διαδικασίας. Η ενθάρρυνση των νέων στη μαζική συμμετοχή στον αθλητισμό που καλλιεργεί αξίες, όπως ο σεβασμός του άλλου, του συναθλητή ή του αντιπάλου, η εκμάθηση και η τήρηση κανόνων της συλλογικής ζωής, το αίσθημα της αλληλεγγύης, της προσπάθειας, του «ευ αγωνίζεσθε», της ένταξης στην ομάδα.

 

Στο  πρώτο πλαίσιο το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδικτυακές συνδέσεις μέσω της πλατφόρμας zoom:

α)Ζωντανή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία.

β)Παρίσι 2024 σχετικά με τις καινοτομίες, τα μνημεία και τα νέα αθλήματα που θα συμπεριληφθούν στους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου εώς τις 11 Αυγούστου 2024.

γ)Διαδικτυακή συζήτηση με τον Αντώνη Τσαπατάκη Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης.

 

Στο δεύτερο πλαίσιο, την τελευταία ημέρα του προγράμματος οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε ένα δημιουργικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον με σύνθημα «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι». Οι αθλητικές δραστηριότητες περιλάμβαναν πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.