Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού – Μystique

Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού – Μystique

Την Τετάρτη 16/11/22, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕΛ Καλαβρύτων, εκπαιδευτική δράση με θέμα: “Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού – Μystique”.

Οι μαθητές-τριες του ΓΕΛ Καλαβρύτων και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τη δημιουργία των σεισμών και τις επιπτώσεις τους από τις κες Ορφανογιαννάκη Κατερίνα, επιστημονική υπεύθυνη του έργου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και Πλέσσα Αρετή από την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Αττικής.

Το σχολείο μας είναι ανάμεσα σε πέντε άλλα σχολεία που έχουν την τύχη να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα και θεωρούμε πως ήταν πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δόθηκαν καθώς η επαρχία μας είναι σεισμογενής περιοχή.

Η δράση ολοκληρώθηκε με πρόβα σεισμικής ετοιμότητας και συμμετοχή των τριών σχολείων που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα “Ευσέβιος Κηπουργός”.

Σύνδεσμος του σχολείου μας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η κα Ελένη Θεοδωροπούλου στις προσπάθειες της οποίας οφείλεται και η ενημέρωση που έγινε.

Το πρόγραμμα ΜYSTIQUE χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και καινοτομίας(ΕΛΙΔΕΚ).