Ευχαριστίες για δωρεά στη βιβλιοθήκη

Ευχαριστίες για δωρεά στη βιβλιοθήκη

Οι Δ/ντές και οι σύλλογοι των διδασκόντων της σχολικής κοινότητας του Σχολικού Συγκροτήματος Β/θμιας Εκπ/σης «Ευσέβιος Κηπουργός» (Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ) εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις κυρίες Βασιλική και Δήμητρα Αναγνωστοπούλου για την προσφορά τους στη μνήμη των πατέρων τους Λεωνίδα και Γεωργίου Αναγνωστόπουλου, παιδιών του δημοδιδασκάλου Αθανασίου Αναγνωστόπουλου από την Κέρτεζη. Η προσφορά  περιλαμβάνει περισσότερους από 150 τίτλους βιβλίων και τόμους επιστημονικών περιοδικών, 44 παλιούς δίσκους βινυλίου και έναν πάπυρο με το ιερογλυφικό αλφάβητο. Η προσφορά αυτή έρχεται σε συνέχεια παρόμοιας προηγούμενης της κυρίας Βασιλικής Αναγνωστοπούλου. Πιστεύουμε ότι η ενέργειά τους αυτή θα βρει και άλλους μιμητές ανάμεσα στους χιλιάδες Καλαβρυτινούς στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενισχύοντας με διάφορους τρόπους την παιδαγωγική-εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων μας. Επίσης αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον και τις βαθιές ρίζες των απανταχού Καλαβρυτινών για τον τόπο καταγωγή τους, τα Καλάβρυτα, που τροφοδοτούν αυτές τις προσφορές Η συνεισφορά αυτή είναι σημαντική για τους μαθητές μας αλλά και για όλους τους δημότες, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν, δανειζόμενοι βιβλία, τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη ίσως σχολική βιβλιοθήκη της χώρας μας. Τέλος ελπίζουμε να βρεθεί τρόπος για τη μόνιμη στελέχωσή της από υπεύθυνο βιβλιοθηκονόμο για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της.

                                                               

Σύντομο βιογραφικό Λεωνίδα Αναγνωστόπουλου

Ο Λεωνίδας Αθανασίου Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1919 στην Κέρτεζη και ήταν γιός του δημοδιδάσκαλου Αθανασίου Αναγνωστόπουλου. Μετά το Γυμνάσιο φοίτησε στη Νομική σχολή της Αθήνας και το 1936 πήρε το πτυχίο του. Αργότερα πήρε και το πτυχίο «Επιτελούς Εθνικής Άμυνας». Εργάστηκε στον δημόσιο τομέα και ως Διευθυντής στο Υπουργείο Συντονισμού μελέτησε και ασχολήθηκε με το Γεωργικό Ζήτημα της Ελλάδος. Από το 1946 ήταν αδελφικός φίλος του Γεωργίου Παπανδρέου και επί κυβερνήσεως Παπανδρέου το 1964, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΟΓΑ, αφήνοντας, όπως αργότερα απεδείχθη, τις καλύτερες εντυπώσεις στα στελέχη και το προσωπικό του Οργανισμού από διοικητικής και ανθρώπινης απόψεως. ‘Έφυγε από τη ζωή το 1970 μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος ήταν συναισθηματικά ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πατρώα γη, τα Καλάβρυτα. Μια σημαντική προσφορά του για την περιοχή είναι η μεταφορά της Κούτελης με βάση δικές του σοβαρές προσπάθειες, από την παλιά της θέση στη σημερινή, λύνοντας τα  χρόνια σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του χωριού. Σε κάθε περίπτωση βοηθούσε με κάθε δυνατό τρόπο τους συμπατριώτες του από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, προσπαθώντας να ικανοποιεί αιτήματα και να λύνει προβλήματά τους χωρίς απολύτως καμιά διάκριση λόγω πολιτικών φρονημάτων, με πλήρη ανιδιοτέλεια και με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Για το σχολικό συγκρότημα Δ.Ε. Δήμου Καλαβρύτων «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ»

Ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ.

Βασίλειος Νικ. Σπανός