Οδηγίες για την επιστροφή των μαθητριών-τών Α’ και Β΄ τάξεων

Οδηγίες για την επιστροφή των μαθητριών-τών Α’ και Β΄ τάξεων

Αγαπητές μαθήτριες-αγαπητοί μαθητές της Α’ και Β’ τάξης

τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 δίνουμε πάλι ραντεβού στον ίδιο χώρο (στο σχολείο μας) και  την ίδια ώρα (08:00 κουδούνι) μετά από δύο μήνες απουσίας. Όπως έχετε αντιληφθεί όμως τα πράγματα δεν θα είναι ίδια. Όπως δηλαδή τα γνωρίζαμε πριν την πανδημία. Και οι αλλαγές αυτές  δεν συμβαίνουν  μόνο στο σχολείο αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Αναλυτικά θα τα πούμε τη Δευτέρα λοιπόν, αλλά σε πρώτο επίπεδο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  1. Για την ερχόμενη εβδομάδαΔευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή θα έρχονται στο σχολείο μόνο οι μαθήτριες-τές της Α’ τάξης από Αγγελοπούλου Ελένη έως Μουτσάι  Ρέιντι και της Β’ τάξης από  Αντωνοπούλου Μαρία έως Μέρμηγκα  Νικολίτσα. Την Τρίτη και Πέμπτη θα έρχονται στο σχολείο μόνο οι μαθήτριες-τές   της Α’ τάξης  από Νικολάου Λήδα έως Φερλελής  Αργύρης και της Β’ τάξης από Μιχαλόπουλος  Αλέξιος έως Χαλμούκης Άγγελος. Το πρόγραμμα θα εναλλάσσεται δηλαδή οι μαθήτριες-τές που προσήλθαν την πρώτη βδομάδα για τρεις μέρες την επόμενη θα έρθουν τις δύο και αντιστοίχως.
  2. Θα πρέπει να έχετε μελετήσει «πολύ σχολαστικά» τις οδηγίες για την επιστροφή μας που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.
  3. Το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχαμε πριν κλείσουμε με μόνη διαφορά στα διαλείμματα. Θα υπάρχουν 3 διαλείμματα των 15. Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται «πολύ ευλαβικά» και δεν θα υπάρχουν «κενές» ώρες.
  4. Το κυλικείο δεν θα λειτουργεί. Κατά συνέπεια φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας ό,τι πιθανώς χρειαστούμε για να φάμε ή να πιούμε.
  5. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική για τους οδηγούς κατά την μεταφορά στα λεωφορεία ή ταξί (Μεταφορές μετά την επαναλειτουργία ). Απολυμαντικά και ζητήματα σχετικά με τον καθαρισμό έχουν προβλεφθεί.
  6. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παράθυρα θα είναι ανοικτά. Έτσι ερχόμαστε ντυμένοι κατάλληλα («μέθοδος κρεμμύδι»), γιατί αυτήν την εποχή ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες κάνει κρύο και μετά ζέστη.

Περισσότερες λεπτομέρειες  θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε τη Δευτέρα. Οι βασικοί κανόνες με τους οποίους ξεκινάμε, είναι δύο:

  • Πάντα κρατάμε τις αποστάσεις από όλους, 1.5 έως 2 μέτρα τουλάχιστον («Μακριά και αγαπημένοι» έλεγαν οι παλιοί) και
  • Φροντίζουμε να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, επειδή «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» συμπληρώνοντας την άλλη μισή που έχουμε.

Είναι αντιληπτό από όλους μας ότι τη Δευτέρα δεν θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» ούτε θα προσπαθήσουμε, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον,  να θυμηθούμε τα παλιά. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει με μεγαλύτερη σιγουριά για όλους σύντομα.   Έτσι   επιστρέφουμε και προσέχουμε.

Τέλος επισημαίνουμε  ότι για όσες-ους μαθήτριες-τές  στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνια νοσήματα κλπ.) το Υπουργείο  Παιδείας δίνει τη δυνατότητα με  υπεύθυνη δήλωση των γονέων και κηδεμόνων να απέχουν από τα μαθήματα μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Αυτή την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτουμε στο παρόν, μπορείτε να την στείλετε υπογεγραμμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου lyk-kala@sch.gr ή lyk.kal@gmail.com , στο fax 2692024381 ή να το προσκομίσετε οι ίδιοι στο σχολείο.

Η δήλωση ( ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ μη παρακολούθησης)  που θα προσκομίσετε έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, εάν ωστόσο εκλείψουν οι λόγοι που αναφέρονται σ αυτήν, μπορεί να ανακληθεί με άλλη, όχι όμως καταχρηστικά.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

 

Σας περιμένουμε

Ο Διευθυντής

Βασίλειος Νικ. Σπανός