Στον πόλεμο δεν υπάρχει κανένας νικητής

Στον πόλεμο δεν υπάρχει κανένας νικητής

΄΄ Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο , τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά ΄΄

Νίκος Καζαντζάκης

Τις τελευτές ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία βλέπουμε το άσχημο , σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου . Παιδιά αντί χθες 24 Φεβρουαρίου 2022 να πάνε σχολείο αποχαιρετούσαν τα μέλη των οικογενειών τους που πήγαιναν να πολεμήσουν, δίχως να ξέρουν αν θα τους ξανασυναντήσουν . Πρωτόγνωρες εικόνες με παιδιά που κρατούν τις σχολικές τους τσάντες και τα παιχνίδια τους πηγαίνοντας στα καταφύγια για να σώσουν τις ζωές τους. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν όλοι! Δεν νοείται τον 21ο αιώνα να επιλύονται οι διαφορές με πόλεμο, παρά μόνο μέσα από τον διάλογο και τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Οι λαοί δεν μπορεί να είναι έρμαια και πιόνια σκοτεινών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Εμείς ως μαθητές του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων και επειδή η περιοχή μας πλήρωσε βαρύ τίμημα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις ορδές των Γερμανών Ναζί κατακτητών, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα Πολέμου και Ειρήνης. Τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης κάθε διαφοράς που αναφύεται στον κόσμο. Καλούμε το Δήμο Καλαβρύτων και τους λοιπούς φορείς της πόλης των Καλαβρύτων, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτήν την πολεμική σύρραξη που διακυβεύει ζωές αμάχων και παιδιών στην Ουκρανία. Να σταλεί στις εμπλεκόμενες πρεσβείες ψήφισμα διαμαρτυρίας του Καλαβρυτινού λαού, ως τόπου-συμβόλου αντιναζιστικής-αντιφασιστικής ιδεολογίας με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων.

Όπου πόλεμος προσμένει ,

Δεν υπάρχουν νικητές μα μονάχα ηττημένοι!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί

του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων