Τι ώρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι;

Τι ώρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι;

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. πρωτ. 119797/Δ2/11-09-2020) το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8.15 το πρωί. Το πρόγραμμα της Δευτέρας θα περιλαμβάνει:

  • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
  • Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (117512/ΓΔ4/08-09-2020)
  • Διανομή μάσκας ανά μαθητή
  • Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς

Οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα γίνει στο προαύλιο με την παρουσία των ιερέων, των διευθυντών, όσων εκ των εκπαιδευτικών δεν θα είναι στις αίθουσες και εκπροσώπου της Δημοτικής αρχής. Στη συνέχεια οι ιερείς θα περάσουν από τις αίθουσες διδασκαλίας όπου θα βρίσκονται οι μαθητές.

Σε συνέχεια της κοινής υπουργικής απόφασης Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 σχετικά με  το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προφύλαξης κατά του covid-19, θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:
1.Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις αίθουσες, σε όλους τους κλειστούς χώρους του σχολείου και σε εξωτερικούς αν υπάρχει συνωστισμός. Μαθητές που δεν φορούν μάσκα δε θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα θα παίρνουν απουσία και θα παραμένουν σε ειδικό χώρο από τη στιγμή της ειδοποίησης των γονέων και μέχρι αυτοί να τους παραλάβουν. Επίσης η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όσους προσέρχονται στο σχολικό χώρο.

  1. Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται μόνο οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά (ιατρική γνωμάτευση από ειδικευμένο γιατρό) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,
    β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους

3.Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και κατά τη διάρκεια της μετακίνησης των μαθητών όταν αυτή πραγματοποιείται με ΤΑΞΙ ή με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο σχολείο  και παρακαλούμε για τη συμβολή σας στην τήρηση των όσων προβλέπει η σχετική νομοθεσία προς αποφυγή άσκοπων παρεξηγήσεων, εντάσεων ή προστριβών.

Σχολικό συγκρότημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ»

To Γυμνάσιο και τα (Γενικό και Επαγγελματικό) Λύκεια Καλαβρύτων