Υποδομές

Κτιριακές Εγκαταστάσεις & Χάρτης

              Το Γενικό Λύκειο συστεγάζεται μαζί  με το Γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ. Καλαβρύτων στο κτιριακό συγκρότημα για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση   «Ευσέβιος Κηπουργός» και βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης των Καλαβρύτων, δίπλα στο δρόμο προς τον Τόπο της Εκτέλεσης και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Στα 8243,49 τ.μ. του οικοπέδου υπάρχουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις με συνολική έκταση 2646,90 τ.μ. και προαύλιο έκταση 6866,59 τ.μ. στο οποίο υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις και την τελευταία δεκαετία έχουν εγκατασταθεί τρεις λυόμενες αίθουσες.

Προβολή σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

              Το Γενικό Λύκειο στεγάζεται κατά βάση στο νεώτερο κτίριο, που βρίσκεται στη θέση του παλαιού γυμναστηρίου του Γυμνασίου. Το κτίριο λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1991-1992 και εγκαινιάστηκε στις 13 Ιανουαρίου 1992. Το διώροφο αυτό κτίριο  έχει συνολική επιφάνεια 825 τετραγωνικών μέτρων. Στα 450 τ.μ. του ισογείου υπάρχουν μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος στην οποία πραγματοποιούνται όλες οι εκδηλώσεις και των τριών σχολείων που συστεγάζονται, με θεατρική σκηνή  χρησιμοποιείται επίσης και σαν γυμναστήριο όταν υπάρχει ανάγκη, ένα γραφείο των καθηγητών, δύο γραφεία των Διευθυντών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ., το λεβητοστάσιο, τουαλέτες του εκπαιδευτικού προσωπικού και μια μικρή αποθήκη. Στα 375 τ.μ. του ορόφου υπάρχουν πέντε αίθουσες διδασκαλίας και τα δύο εργαστήρια πληροφορικής του ΓΕ.Λ. και του ΕΠΑ.Λ. Οι τουαλέτες των μαθητριών και των μαθητών βρίσκονται στο νεώτερο κτίριο του συγκροτήματος που εφάπτεται και στο οποίο στεγάζεται κατά βάση το ΕΠΑ.Λ. καθώς και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του συγκροτήματος. Στο ισόγειο του παλαιότερου κτιρίου του συγκροτήματος στο οποίο στεγάζεται το Γυμνάσιο υπάρχει η σχολική βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος.

Στον προαύλιο χώρο έχουν εγκατασταθεί από το 2009 τρείς λυόμενες αίθουσες για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών σε αίθουσες διδασκαλίας λόγω της κατάτμησης των τάξεων και των προσανατολισμών σε πολλά μικρότερα τμήματα. Υπάρχουν επίσης γήπεδα καλαθόσφαιρας (basketball)  και πετόσφαιρας (volleyball). Στη νοτιοανατολική γωνία του προαυλίου έχει κατασκευαστεί παρτέρι στο οποίο είναι τοποθετημένη η προτομή του π. Ευσεβίου Κηπουργού, που υπήρξε  η ψυχή της ανοικοδόμησης του Γυμνασίου καθώς και ο πρώτος Γυμνασιάρχης μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Προς τιμήν του το σχολικό συγκρότημα από τις 10 Δεκεμβρίου 2004, έχει μετονομαστεί σε Σχολικό Συγκρότημα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων “ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ”.

Η κεντρική είσοδος του συγκροτήματος διανοίχτηκε και λειτουργεί στην αρχική παλαιά της θέση από το 2013 παράλληλα με τη διαμόρφωση  σε δύο επίπεδα της παλαιάς πέτρινης μάνδρας στη δυτική πλευρά και την δημιουργία κήπου σε όλο το μήκος των 100 περίπου μέτρων δεξια και αριστερά της εισόδου. Παράλληλα το συγκρότημα εξυπηρετεί και η είσοδος για οχήματα στη νότια πλευρά (στο δρόμο προς τον τόπο της εκτέλεσης).  Σε όλους τους χώρους των ισογείων αιθουσών του σχολικού συγκροτήματος υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης Α.Μ.Ε.Α. και επίσης υπάρχουν τουαλέτες για την εξυπηρέτησή τους.