“ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ;” ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

“ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ;” ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024,οι μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο θέατρο Λαμπέτη,προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;” σε θεατρική προσαρμογή του Σάιμον Στίβενς και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη.
Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Μαρκ Χαντον και μας αφηγείται με πρωτότυπο και εναργή τρόπο την προσπάθεια ενός αυτιστικού αγοριού, του Κρίστοφερ, να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου του γείτονά του, Ουελινγκτον. Μέσα όμως από την αστυνομική έρευνα που ξεκινά , ανακαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά τόσο για την οικογένειά του όσο και για τον ίδιο του τον εαυτό.
Μετά το τέλος της παράστασης , ο πρωταγωνιστής, Στέφανος Παπατρέχας, συζήτησε με τα παιδιά λύνοντας τις απορίες τους και σχολιάζοντας τους προβληματισμούς που προέκυψαν από την παράσταση.
Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του σχολείου μας “ Ρατσισμός και άτομα με αναπηρία” με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Γεωργακοπούλου Θεοδώρας , Σταυροπούλου Αθηνάς και Καραφώτη Νικολέττας, οι οποίες και συνόδευσαν τους μαθητές.