Επίσκεψη της Β΄ γυμνασίου στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών

Επίσκεψη της Β΄ γυμνασίου στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών

Στις 21/11/2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ γυμνασίου επισκέφτηκαν το ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Πατρών και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Γεωλογία τη ζωή μας» στο πλαίσιο του μαθήματος Γεωλογίας-Γεωγραφίας.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων (παιχνίδια ρόλων, επαφή με δείγματα πετρωμάτων και ορυκτών, κ.α.) πληροφορήθηκαν για τις χρήσεις των πετρωμάτων στην καθημερινή μας ζωή και το ρόλο που μπορεί να παίξει ένας γεωλόγος στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν με τα δείγματα των ορυκτών που τους δόθηκε η ευκαιρία να επεξεργαστούν καθώς και το πλήθος των αγαθών που περιέχουν ορυκτά (π.χ. τσίχλα, μολύβι, κινητό, οδοντόκρεμα, φλιτζάνι, ποτήρι, σκιές ματιών) και των διαδικασιών που απαιτούν πετρώματα ή ορυκτά (π.χ. επεξεργασία ζάχαρης).

Οι μαθητές/τριες πληροφορήθηκαν και για τις αρνητικές συνέπειες της χρήσης των ορυκτών. Για παράδειγμα έμαθαν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου που προκύπτει από την υπέρμετρη χρήση ορυκτών καυσίμων και αναζήτησαν τρόπους αντιμετώπισής του.