“ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ 1821”

“ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ 1821”

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 από την Επανάσταση του 1821 η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκ/σης Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας δια της υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Αχαΐας ανέπτυξε κατά το σχολικό έτος 2020-2021τη δράση “ OI ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ 1821” για εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Το Γυμνάσιο Καλαβρύτων και συγκεκριμένα το τμήμα Α2 συμμετείχε στην συγκεκριμένη δράση με την αρωγή και την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Δεσποτοπούλου Κωνσταντίνας.
Οι μαθητές έκαναν εξαιρετική δουλειά παρά τις αντίξοες συνθήκες της περσινής σχολικής χρονιάς-Οι συναντήσεις και ο συντονισμός των μαθητών και της εκπαιδευτικού γίνονταν μέσω της πλατφόρμας Webex- συγκέντρωσαν αξιόλογο υλικό για τέσσερις ήρωες της περιοχής μας, των οποίων τα ονόματα φέρουν τέσσερις οδοί στην πόλη των Καλαβρύτων: του Ασημάκη Φωτήλα, του Παναγιώτη Κόσκορη, του Αναγνώστη (Δημήτρη) Στριφτόμπολα και του Νικόλαου Σολιώτη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην δράση είναι:
Μιχαλοπούλου Δέσποινα, Μουτσάι Μελίνα, Μπάλιου Ελένη-΄Αννα, Πανουτσακόπουλος Αρίστος, Παπαχριστοπούλου Κατερίνα,
Παυλοπούλου Αθανασία, Πετροπούλου Παρασκευή, Ρηγόπουλος Γιώργος, Σκλεπόβα Ντάρια, Ταφάνι Εράλντ, Τζελέπη Πολυξένη, Τριανταφύλλου Ηλέκτρα
Τσεγρένη Ελένη, Τσουρουφλή Χριστίνα, Χάψα Παρασκευή , Χάψας Χαράλαμπος

Δρόμοι_του_1821_Νικόλαος_Σολιώτης
Δρόμοι_ του_ 1821_Ασημάκης_Φωτήλας
Δρόμοι _του_1821_Παναγώτης _Κόσκορης
Δρόμοι_ του _1821_Αναγνώστης_Στριφτόμπολας